Kategória

Univer-Sport Kft.
6000 Kecskemét
Katona József tér 18.
Tel.: 06-76/ham. új szám
Email

Univer-Sport

Az Univer-Sport Kft. az Univer-cégcsoport teljes jogú tagja, önálló gazdálkodást folytat, ugyanakkor alkalmazkodik a holding szabályaihoz. Az Univer-csoport 1991-ben állt a sport mellé, ettól az évtől kezdte támogatni a kecskeméti kosárlabda csapatokat.

Az Univer Szövetkezeti Zrt. tulajdonában lévő Sportvállalkozás 2001-ben kezdte meg tevékenységét azzal a céllal, hogy működtesse az addigra az Univer érdekeltségébe került szakosztályokat, elsősorban a férfi kosárlabdát (nem titkolt cél volt az is, hogy megmentse a működésképtelenség felé sodródó, 2011-ben 100 éves Kecskeméti Testedző Egyesületet, a városi sportélet szimbolikus szervezetét). A Sportvállalkozás végzi a szakosztályok gazdasági irányítását, a gazdálkodással kapcsolatos valamennyi egyéb feladatot és biztosítja a szervezeti hátteret.
A sportvállalkozás ebben az időszakban négy szakosztállyal működött (kosárlabda, birkózás, súlyemelés, vívás), mely 2009-ig tartott. Ebben az évben a tulajdonos komoly változásra szánta el magát, mely döntés alapján a cég kiszállt a profi kosárlabda sportból, a sportból azonban nem.
2009-től továbbra is négy szakosztállyal működött a sportvállalkozás, melyben az asztalitenisz, mint új sportág kapott szerepet.
2012. év végén ismét komoly változások következtek be a Sportvállalkozás életében, a közgyűlésen a KTE és a KTE Súlyemelő Klub úgy döntött, hogy kilép a sportvállalkozásból.
2013. január elejétől a sportvállalkozás neve Univer-Sport Kft. Melyben új sportágként jelent meg a Lovas Szakosztály.
A többi szakosztály továbbra is változatlan keretek között folytatja tevékenységét.

Sportszakosztályok:
A Sportvállalat legnagyobb szakosztálya eddigi működése során a férfi kosárlabda volt. Megalakulásától 2009-ig működtette az Univer KSE, majd Univer-Kecskemét néven szereplő profi kosárlabdacsapatot. A legnagyobb sikere a 2006-ban megnyert Magyar Kupa aranyérem volt, legjobb bajnoki helyezése a 2005-ben szerzett 4. hely.

A 2003-2004-es időszak a sportvállalat számára kiemelkedő időszaka volt, hiszen a 2004-es athéni olimpián szereplő hat Bács-Kiskun megyei versenyzőből három az Univeres színekben indult, és Majoros István olimpiai aranyérmes birkózó lett.